catlakkazan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Frodo'nun Peri Masalı

3 posters

Frodo'nun Peri Masalı Empty Frodo'nun Peri Masalı

Mesaj tarafından Frodo Woodallen Salı Tem. 08, 2008 4:00 pm

Frodo için zor,hareketli ve bir o kadar da harika bir gundu.Uluslararası Sihirsel İşbirliği Dairesi'nde terfi beklerken birden Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi'ne atanmıs ve Baskan oluvermisti.Frodo su bir hafta icinde Peri Masallarını hatırlatan bir dunyanın icinde bulmustu kendisini.Gittikce yukseliyordu....
Frodo olanları dusunurken kendisini yeni odasının onunde buluvermisti.Lakin bu bir oncekinden farklı olmustu.Resmen karsılıyorlardı onu.Kapının onunde kel,uzun boylu ve siyah takım elbiseli bir adam ve yanında iyi giyimli,sarı saclı,guzel bir bayan vardı.Frodo gelince egilerek selam verdiler.Frodo da baskan olduktan sonra -her ne kadar istemese de- basına gecirdikleri siyah sapkasını cıkarıp karsılık verdi.Ardında kel adam ellerini goğsunde birlestirerek söze girdi:"Efendim ben Johan Minstor!Yardımcınızım."Ardından da yanında ki guzel bayanı isaret ederek :"Bu da Nicole Perrington!Sekreteriniz!".Sonra da kapıyı acıp Frodo'yu iceri buyur etti:"Bay Frodo!Buyrun,burası da sizin büronuz...Kısa bir süre dinlenin efendim.Öğle yemeğine beraber gideriz ve ben size genel hatlarıyla yapacaklarınız hakkında bilgi veririm."Ardından supheli gozlerle Frodo'ya döndü ve kekeleyerek devam etti:"Ee ta.. Tabii sizin için uygunsa?".Frodo sasırmıstı bu butun olanlara ve hiç sesi cıkmıyordu.Adamın gozlerinin ustunde oldugunu gorunce kekeleyerek cevap verdi.Heyacanı her halinden belliydi:"Ee..Evet.Tabii ki!".Bu cevabın ardından adam gulumsedi ve sekreterle birlikte tekrar selam verip kapıyı kapatarak ayrıldı.Frodo koskoca odanın icinde yapayalnız kalmıstı.Odayı gezmeye basladı.Spor aletleri,kitaplıklar,plaketler vb.Oda değilde sanki bir muzeydi burası.Frodo kısa bir süre odayı inceledikten sonra karsı duvarı tamamen kaplayan pencerenin onune geldi ve manzarayı izlemeye basladı...
Frodo Woodallen
Frodo Woodallen
Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı

Frodo'nun Peri Masalı Empty Geri: Frodo'nun Peri Masalı

Mesaj tarafından Öykücü Perş. Tem. 17, 2008 5:51 pm

Mor bir uçak şekline girmiş bir parşömen Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı'nın Ofisi'ne uçarak daldığında içeride kimse yoktu. Parşömen başkanın masasının üzerine konup, mühürlü ve kıpırtısız haliyle öylece beklemeye koyuldu.

Sihirli Oyunlar Dairesi Başkanı onu açıp okuduğunda şöyle bir mesajla karşılaşacaktı:

-Acil-

Geçen Cuma oynanan Wimbourne Wasps-Holyhead Harpies maçında kullanılan snitchin büyülenmiş olduğu yönünde ihbarlar yağıp duruyor. Waspslar maçın tekrarını talep ediyorlar. Ne yaptımsa başımdan atamadım. Seninle bir görüşme ayarlamak istiyor. Snitch ile ilgili araştırmaları ben halledeceğim ama Wasps'ın Başaknı'yle bir konuşsan iyi olacak.

Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı
Öykücü
Öykücü
Öykücü

Mesaj tarafından Frodo Woodallen Paz Tem. 20, 2008 2:07 pm

Frodo cok gec uyanmıstı.Yeni evine alısması uzun sürecek gibi gorunuyordu.Yapayalnız, o koskocaman malikanede bir gece gecirmek,ona korku filmi gibi gelmişti.Ev cinlerinden nefret ederdi ama galiba artık buna mecburdu....

Frodo,arel acele giyinip kendini evden zor dısarı attı.Dairenin onune cisimlendiğinde sapkasını henuz yeni geçirmişti basına.Bürosuna çıkana dek hiç birini es geçmeksizin binada gordugu tüm buyuculere ve cadılara selam verdi.Tam kapıyı acıp içeri giriyordu ki Bayan Perrington'ın tiz sesi kulagında yankılandı:"Bay Frodo!" Frodo gulumseyerek dondu.Nicole,Frodo'nun cevap vermesine zaman bırakmadan devam etti:"Efendim,dun siz cıktıktan sonra Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı'ından bir mesaj geldi.Hiç bir yere sapmadan odanıza girdi.Cok gizli bir mesajmıs efendim." Nicole,Frodo'un tesekkur etmesinin ardından tekrar yerine oturdu ve işine koyuldu.Frodo'da bir an once mesajı gormek için masasına yoneldi.Evet gercekten de masanın uzerinde koltuga dogru acılmıs bir parsomen vardı.Genc buyucu cantasını masanın bos bir kosesine fırlatıp hemen parsomeni eline aldı.Kagıtta sunlar yazıyordu:

"-Acil-

Geçen Cuma oynanan Wimbourne Wasps-Holyhead Harpies maçında kullanılan snitchin büyülenmiş olduğu yönünde ihbarlar yağıp duruyor. Waspslar maçın tekrarını talep ediyorlar. Ne yaptımsa başımdan atamadım. Seninle bir görüşme ayarlamak istiyor. Snitch ile ilgili araştırmaları ben halledeceğim ama Wasps'ın Başaknı'yle bir konuşsan iyi olacak.

Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı".

Frodo kagıdı bir cırpıda okudu ve hemen odasından fırlayıp Bayan Perrington'ın yanına gitti:"Bayan Perrington acil olarak Wimbourne Wasps takımının baskanını cagırın.Bizzat odamda gorusecegim.".Sekreterinin soylediklerini hazmetmesini bekledikten sonra "Bekliyorum!" diyerek tekrar odasına gecti...
Frodo Woodallen
Frodo Woodallen

Mesaj tarafından Frodo Woodallen Paz Tem. 20, 2008 2:39 pm

Frodo,koltuguna uzanmıs kimden yardım alabileceğini dusunurken kagıda bir kez daha goz attı.`Buyulu bir snitch!` diye iç geçirirken aklına esk dostu Darius geldi:"Tabii ya!Darius,Sihrin Uygunsuz Kullanımı Dairesi Baskanı...Hmm dur bakıyım belki yararı dokunur." diye söylendikten sonra telefona sarıldı.Arel acele telefonun numaralarını tusladıktan sonra Darius'un şişman sekreterinin kalın sesiyle karsılastı:"Alo! Kimsin?".Frodo kaba cadının haykırısına karsın oldukca nazik bir sekilde kendini tanıttı ve Darius'u baglamasını rica etti.Sekreterin kendini beğenmiş bir şekilde "Bekle!" diye haykırmasının ardından Darius'un tiz,kibar sesiyle karsılastı:"Frodo!Söyle kadim dostum?Nasıl yardımcı olabilirim?".Frodo'nun heyecanı biraz olsun dinmişti.Bu adamın sesi hep rahatlatıyordu onu.Ama vakit kaybetmeden isteğini dile getirdi:"Darius,hemen büroma gelmen gerekiyor eski dostum.Önemli bir görüşmem var.Ve yardımın gerek..." biraz beklediktensonra tereddutlu bir şekilde bitirdi sözlerini:"Ee tabi müsaitsen!".Darius hafif gulumsemesiyle bulmaca cozdugunu soylemesinin ardından Frodo iyiden iyiye rahatladı ve konuyu Darius'a anlattı.Tam Darius'dan "Tamam bir kac dakikaya ordayım sözünü almıştı ki Bayan Perrington gümbürtüle odaya daldı:"Efendim Wimbourne Wasps Baskanı Williams Kenny dairemize teşrif ettiler.."Nicole sözünü bitirir bitirmez odadan ayrılıp masasına geçti ve Bay Kenny'i beklemye koyuldu.Frodo'da Darius'dan özür dileyerek telefonu kapattı ve odasından ayrılıp koridora geçti.Koridorun diğer ucunda,hararetli bir sekilde Keny ile tartısan kel yardımcısı Johan Minstor'ı secebiliyordu.İkili hızla odaya dogru gelirken Johan,Williams'ın sinirini dindirmeye calısyordu.İkilinin arkasında da Williams'ın yardımcı Calven Break geliyordu.Üstüne basına ceki düzen vermeye calısırken kosusturarak baskanını izliyordu.Koridorun yarısını gecmişlerdi ve simdi konusmaları netleşiyordu.Johan,Williams'a yetişmeye calısırken kendini parclayarak iddialarının asılsız oldugunu anlatıyordu:"Bay Keny,kesinlikle öyle bir durum yok.Kalımı basarım,tamamen rüzgarın etkisi!...".Williams ise hiç aldırıs etmiyordu.Sinirli bakıslarını ileriye cevirmiş kosar adımlarla ilerliyordu.Nihayet kosusturmaları sona erdi ve Bay Frodo'nun bürosuna varabildiler...
Frodo Woodallen
Frodo Woodallen

Mesaj tarafından Frodo Woodallen Paz Tem. 20, 2008 4:01 pm

Frodo,Williams Kenny'i karsılayarak sinirini biraz yatıstırmıstı.Kenny'i ve yardımcısını masasının yanıbasınki iki koltuga buyur ettikten sonra yerine gecti.Johan da masasının karsındaki ikili koltuga izin istemeden yerlesti.Frodo iki elini masanın üstünde birleştirerek söze girdi:"Bay Kenny hemen baslayalım.Buyrun!"Williams da bu anı bekliyormuscasına heyecanla sözüne basladı vakit kaybetmeden.Hemen maçı anlatmaya koyuldu.Sesi abartıya cok müsaitti ve sanki bir Wasps oyuncuymus gibi anlatıyordu olayı.Tanımayan birisi onu dinleseydi.Wasps kaptanı sanabilirdi.Frodo sabırla dinledi Kenny'i.Kenny tam sözlrini bitirmiş,diyecek bir şeyler bulamadıından saçmalamaya başlıyordu ki içeri hızla beyaz saçlı beyaz sakallı,kibar bir buyucu girdi.İçeri pek kibar girdiği söylenemezdi ama duruşundan bir asil olduğu anlaşılabilirdi.Evet bu Darius'du!
Frodo Woodallen
Frodo Woodallen

Mesaj tarafından Darius Lemez Paz Tem. 20, 2008 4:23 pm

Darius kapıdan içerdekileri şöyle bir süzdü ve gülümseyerek Johan'ın yanına gelip oturdu:"Özür dilerim sanırım geç kaldım.".Williams ve yardımcısı Calven'ın garip bakıslarına aldırıs etmeden devam etti:"Eee nerde kalmıstınız?".Yine cevap gelmedi ve bu sefer Frodo durumu açıklamak zorunda olduğunu farketti:"Ee Bay Kenny!Tanıştırıyım..".Darius'u göstererek "Darius Lemez,Sihrin Uygunsuz Kullanımı Dairesi Başkanı!".Williams'ın şüpheli gözleri Frodo'dan ayrıldı ve tekrar Darius'un gülümseyen gözlerine döndü.Darius basıyla kibarca selam verdikten sonra Frodo bu sefer Darius'a döndü:"Darius!" diyerek seslendi ve Bay Kenny'i işaret ederek "Williams Kenny,Wimbourne Wasps'ın Baskanı.".Darius'un bakısları tekrar Williams'a dondugunde kendisini bekleyen somurtkan tombul bir yüzle karsılastı.Ve Darius bu durumun daha fazla sürmesine engel olarak söze girdi:"Bay Kenny!Olayı dinledim.Ayrıca maca giden calısanlarımdan bilgiler aldım.Maça giden bir seherbaz arkadasımla ve Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı ile de görüştüm...".Williams ortak görüşün lehine olması umuduyla dikkat kesilmiş ve o refleks ile yüzünde ufak bir tebessüm belirmişti.Darius biraz bekledikten sonra devam etti:"Ee edindiğim ortak görüş;Snitch'in rüzgar etkisinde kalması!Yani buyu su an için söz konusu değil!".Kenny'nin gözlerinde şimşekler çaktı ve hiddetle ayağa fırladı:"Saçmalık!" diye haykırdı:"Biliyordum butun bakanlık Harpies'in arkasında!".Ardından öfkeyle odanın içinde tur atarak kendi kendine söylenmeye basladı..
Darius Lemez
Darius Lemez
Sihirli Yasal Yaptırım Dairesi/Sihrin Uygunsuz Kullanımı

Mesaj tarafından Frodo Woodallen Paz Tem. 20, 2008 5:54 pm

Frodo'nun sabrı taşıyordu yavaş yavaş,nefretle dolu gözlerini Bay Kenny'e çevirirken sözlerine basladı:" Bir Klüp Baskanının,Sihir Bakanlığının Daire Başkanları karşısında daha dikkatli davranması ve konuşması lazım sanırım Bay Kenny!" diye tıslarken Williams'ın biraz önceki halinden eser kalmamıştı.Frodo biraz kendine geldikten sonra devam etti:"Bakın bayım!Size anlatmaya calışıyoruz.Lakin dinlememekte ısrar ediyorsunuz.".Nefretini belli etmemeye calısırken bir müddet bekledi.Williams da ihtarın farkına varıp uysal bir şekilde gidip yerine oturdu.Bu da Frodo'nun sakinleşmesine yardımcı oldu ve Frodo artık saklayacak bir şey olmadığını düşünerek söze başladı:"Büyü dünyası şu sıralar buyuk bir karmaşada.Resmen kaosa gidiyoruz Bay Kenny!Snitch inceleme altında ve sonuclanan dek bekleyin.Medyaya karşı da tavrınızı değiştirin ve Bakanlıktan gelecek habere saygı duyduğunuzu söyleyin...".Bir süre daha bekledikten sonra yüzünü buruşturdu ve iğrenmişcesine sözlerine başladı:"Zaten o Hurper denen felaket tellalı ortalığı karıştırmaya yer arıyor!".Williams'ın bu odaya ilk girdiği andan eser kalmamıştı.Uysal birçocuk gibi dinliyordu Frodo'yu ve Darius'un hiçte alışık olunmadık tok sesiyle irkildi:"Konu kapanmıştır beyler!Şu an size düşen sessizce oturup sonucu beklemek.".Frodo,Darius'a teşekkür edermişcesine gulumsedi ve tamamen siniri yatışmış bir şekilde toplantıyı bitirdi:"O halde toplantı bitmiştir.Ben,inceleme sonuçlanır sonuçlanmaz sizi haberdar ederim Bay Kenny!".Williams umduğunu bulamamanın verdiği acıyla daireden ayrılırken onu Johan Minstor yolcu etti ve Frodo da,kadim dostu Darius ile kucuk bir kahve keyfine koyuldu...
Frodo Woodallen
Frodo Woodallen